Полтава Серце Полтавщини в Києві
…хочеться чогось такого, щоб друзі з Києва, Харкова, Черкас, Дніпра – зібралися разом посередині і влаштували собі гастродвіж в Полтаві. І відкрили для себе Україну по-новому!

Що тут?
Tут — Полтава в історичному центрі Києва, на Арсенальній. Наше заклад — маніфест одному з найгастрономічніших, як виявилося в процесі експедиції, регіонів України. Регіон самобутній, зі своїм культом їжі. Разом із командою ми прагнемо створити сучасний гастрономічний бренд — Полтаву. Канонічне слобожанське м’ясо, галушки, затірки, пундики, квас, а також модерні страви з найкращих локальних продуктів.
Ми за творення нових українських смаків та української гастрономії


Чому Полтава?
Сучасна Полтавщина зі своїми абсолютно автентичними рецептами від хати до хати — це історія не одного століття. Гастрономічна культура міста й регіону творилася здавна. Ще на початку ХХ ст. тут об’єднувалися у веганські товариства, виробляли диканські сири, тримали мережеві магазини імпортного алкоголю, частували гостей стравами з «Енеїди».
А що Котляревський?
Сотні сторінок легендарної поеми «Енеїда» — це й сотні українських страв та напоїв. Надихаючись полтавською гастрокультурою, Котляревський протягом всієї подорожі годував своїх героїв й героїнь трушними українськими лемішкою, кулішем, путрею, квашею; поїв горілкою, киселем, сирівцем… Надихаючись Котляревським, ми хочемо створити свій шлях з сотнями нових українських страв. Показати кожному українцю, що наша кухня багатограна, стильна та сучана. Це не тільки про борщ, вареники та сало. Ми набагато більше і хочемо творити новукулінарну історію на кожен день. Наша мета — приготувати й нагодувати так смачно, щоб кожен виходячи з закладу пихтів від задоволення. Аби було сито й сенсовно!

Hові українські страви- герої нової української гатсрономічної поеми